top of page
Vyhledat

Ako zabezpečiť psíka?

Auto a bývanie máte poistené. Asi aj životné poistenie k hypotéke máte. Ale čo váš štvornohý miláčik? 



Vyplatí sa poistiť psíka? Určite áno. Je veľmi kruté vidieť majiteľov psíkov, ktorí sa rozhodujú, či poskytnú svojmu psíkovi veterinárnu liečbu alebo nie, lebo nemajú na to prostriedky.

Pokiaľ poistíte svojho psíka, budete mať o starosť menej, lebo poistenie vám pokryje väčšinu nákladov na veterinára a lieky v prípade, že vášho psa zrazí auto, zožerie kamene alebo chytí kotercový kašeľ a podobne. Takéto poistenie môžete mať už od 25€ ročne.

A nezabudnite - poistenie pomáha zbaviť sa pocitu viny...


Čo potrebujeme vyriešiť v súvislosti so psíkom?

1. ošetrenie a liečenie v prípade choroby alebo úrazu - náklady na veterinára, lieky a prípadné liečebné pomôcky.

2. zodpovednosť v prípade, že psík spôsobí škodu - náklady, ktoré spôsobí náš psík iným, v prípade, že napríklad podbehne pod auto alebo že v stresovej situácii niekoho uhryzne.


Koľko to stojí?

Tzv. zdravotné poistenie od 25€ ročne pri limite plnenia 300€.

Poistenie zodpovednosti od 20€ ročne pri limite plnenie 100.000€.


Akou formou je možné to uzavrieť?

Pes je členom domácnosti a preto sa poistenie psíka sa uzatvára spoločne s poistením bývania, kde psík býva. Samostatné poistenie psa nie je možné uzavrieť, resp. existujú také možnosti avšak nie sú vhodné - či už cenovo alebo pre rozsah pokrytia. Vzhľadom na významnosť rizík je potrebné postupne pokryť a vyriešiť najskôr najvýznamnejšie - a to sú bývanie, zodpovednosť a až potom pes. Zároveň netreba zabúdať, že pri širšom poistnom pokrytí je možné získať zľavu až 40% na všetky druhy poistenia.


Ako postupovať?

V dnešnej dobe môžete uzavrieť poistenie pohodlne z domova alebo kancelárie - cez internet alebo telefón. Nemusíte nikam chodiť a s nikým sa stretávať. 

Ak máte záujem o viac informácií, napíšte nám správu alebo zistite viac.

bottom of page