top of page
Vyhledat

Poistenie psa v PetExpert

Pozrela som sa bližšie na novučičké poistenie pre psíkov od PetExpert. Bolo dlho očakávané. Moji zákazníci často váhali s poistením psíka a čakali práve na toto - na samostatné poistenie psíka. Všetky doterajšie možnosti boli spojené s poistením bývania.


Tak sme sa konečne dočkali. Z Českej republiky k nám prišiel PetExpert od poisťovne ČSOB. Aké sú teda jeho hlavné výhody a nevýhody?


Výhody:

- samostatné poistenia psíka, bez potreby poisťovať bývanie či domácnosť

- spolúčasť len 10% - v doteraz najlepšom poistení psa od Generali je to 30%

- vysoké limity plnenia od 1200 do 3000 eur ročne. V Generali od 300 do 900 eur.

- kryje choroby aj úrazy - náklady na veterinára


Nevýhody:

- veľmi vysoká cena. Najlacnejší variant je od 25€ mesačne, čiže 300€ ročne. V Generali začína cca od 20€ ročne. Uvedených 300€ ročne v PetExpert je za poistenie psíka naozaj veľa - za 300€ ročne sa dá poistiť nielen pes, ale aj auto a bývanie.

- čakacia doba až 6 mesiacov na niektoré diagnózy

- chýbajúce poistenie zodpovednosti

- poistenie platí iba u zmluvných veterinárov PetExpert - predpokladám, že ju budú postupne rozširovať


Zhrnutie

Podľa môjho názoru je poistenie PetExpert jednoducho príliš drahé pre priemerného psíčkara. Napriek tomu ho budem mojim klientom spomínať. Uvidíme, či ich presvedčí samotný fakt, že sa jedná o samostatné poistenie psa.


Tiež budem zvedavá na reakcie verejnosti a prípadné úpravy PetExpertu. Dajú sa očakávať rôzne predajné akcie a zľavy. Takže budem ich pozorne sledovať ďalej.





bottom of page