top of page
Vyhledat

Register pomôže nájsť majiteľa strateného psíka

Aktualizováno: 28. 12. 2021

Preverte záznam svojho psíka v centrálnom registri zvierat. Môže veľmi pomôcť, keby sa váš chlpáč stratil. Hlavne nech tam je vaše aktuálne telefónne číslo📱


Je to jednoduché. Na verejnom linku Centrálneho registra spoločenských zvierat si môžete rýchlo pozrieť záznam o vašom psíkovi.


Centrálny register spoločenských zvierat (CRSZ) je databáza údajov o zvieratách a ich majiteľoch. Do CRSZ sa povinne zapisujú údaje o čipovaných psoch chovaných na území Slovenskej republiky a spoločenských zvieratách (psy, mačky a fretky), ktorým bol vydaný pas spoločenského zvieraťa. Údaje do CRSZ zadávajú súkromní veterinárni lekári. Pas môže spoločenskému zvieraťu vydať, a údaje o zvierati a pase do CRSZ zadať, iba súkromný veterinárny lekár poverený na vydávanie pasov spoločenských zvierat.


Dôležitá je informácia o kontakte na majiteľa. Môže veľmi pomôcť, pokiaľ niekto nájde vášho zatúlaného psíka. Čítačkou čipov sú vybavení veterinári a policajti. Zistia tak číslo čipu psa a následne ho vedia vyhľadať v registri. Ak tam má majiteľ zadané správne telefónne číslo, tak ďalší priebeh je jednoduchý 😊



Okrem iného si tam pozriete údaje o vakcinácii proti besnote a ďalšie údaje o psíkovi.


Funguje to jednoducho:

  1. zadáte číslo čipu alebo pasu psíka - TU

  2. register vám ukáže info o psíkovi - najmä kontakt na majiteľa, veterinára a vakcinácie

  3. skontrolujte si údaje. V prípade, že niečo nie je správne, obráťte sa na svojho veterinára. Môže údaje v registri opraviť.

V prípade, že by sa zatúlanému psíkovi niečo stalo, je dobré mať pre neho poistenie. A navyše môže pomôcť GPS na obojok - vtedy si psíka nájdete sami s pomocou mobilu.


Prajem všetko dobré vám a vašim psíkom.

Monika


Príklady výpisu z registra:



bottom of page