top of page
Vyhledat

Buďte expertom na poistenie psíka

Aktualizováno: 28. 10. 2019

Ako funguje poistenie psíka?

Poistenie má stále zlú povesť nielen medzi majiteľmi psov. Pri predstave o vybavovaní poistnej udalosti sa väčšinu z nás zabolí hlava... V skutočnosti to vôbec nie je také zlé a zložité. Poistky sa veľmi zjednodušili a poisťovne fungujú oveľa lepšie, ako sme ich poznali v minulosti. Prečítajte si tento blog a pochopíte to veľmi rýchlo.


Poistenie psa je na Nečakané

Každý tok chodíte so svojim psíkom na kontrolu k veterinárovi. A pravidelne aplikujete prípravy proti kliešťom, blchám a na odčervenie. Tieto veci nie sú nečakané. Čo však nečakáte, je nájdenie hrče pri hladkaní brucha psíka alebo zapálené oko. Poistenie psíka je práve pre takéto prípady. Poistenie pokrýva diagnostiku, liečbu a ďalšie nevyhnutné neočakávané výdavky.


Už existujúce ochorenia

Poistenie psa sa nevzťahuje na už existujúce ochorenia. Ak sa rozhodnete poistiť psíka kým čakáte na ošetrenie na veterinárnej pohotovosti, pretože má zlomenú nohu, to už je neskoro. Ochorenia sa však navzájom nevylučujú. Ak váš psík mal alergiu už pred uzatvorením poistenia, poistenie nebude kryť alergiu, ale ak dostane kotercový kašeľ potom ako ho poistíte, tak to bude kryté.


Ako získať poistenie

Poistenie sa dá získať jednoducho online alebo cez telefón. Vyberiete si limit plnenia od 300€ do 900€, prípade viac ak to považujete za potrebné. Treba pamätať na to, že poistenie bude kryť ochorenia a úrazy, ktoré nastanú až po 30 dňoch po uzavretí poistenia. Psík teda nebude poistený hneď po uzavretí poistky. Výhoda je, že nie je potrebná vstupná lekárska prehliadka a nie je obmedzenie veku psíka. Šteňatá sa môžu poistiť už od 3 mesiacov veku.


Ako využiť poistenie

Poistné plnenie funguje na princípe náhrady vynaložených nákladov. To znamená, že idete k veterinárovi, uhradíte liečbu. Potom cez web pošlete kópie dokladov do poisťovne. Poisťovňa obratom informuje o ďalšom postupe. Pokiaľ ste všetko jasne popísali a poskytli potrebné doklady, peniaze máte do pár dní na účte. Samozrejme, po odpočítaní spoluúčastí a po zohľadnení limitov plnenia. Spravidla sa prepláca 70% nákladov a maximálne dva dni hospitalizácie.


Ktorí veterinári akceptujú poistenie?

To je zradná otázka, lebo poistenie prepláca náklady vám, nie veterinárovi. Takže on nemusí nič akceptovať. Dôležité pre vás je, aby ste boli u oficiálneho veterinára s potrebnými povoleniami. Iba takých akceptuje poisťovňa.


Tak, a teraz ste už expert na poistenie psíka :-) Tak čo vám bráni aby ste vybrali vhodné poistenie pre svojho psíka? Ešte dnes môžete mať konkrétnu ponuku pre vás.


Nemôžete síce predpokladať, kedy vás psík ochorie alebo sa zraní. Môžete však vyriešiť väčšinu nečakaných výdavkov na veterinára a liečbu. Poistenie vám dáva voľnosť aby ste si mohli užívať psíka bez starostí. Vyberte si najvhodnejšie poistenie na trhu. Hlavne si dajte pozor na to, aby krylo nielen úraz ale aj ochorenie. A tiež hospitalizáciu, ktorá býva naozaj drahá.


Nevadilo by vám, keby niekto preplatil účty za veterinára? Napíšte nám meno psíka, PSČ a váš email...

bottom of page