top of page
Vyhledat

Cestovné poistenie pre psa. Rady a skúsenosti.

Aktualizováno: 28. 10. 2019

Beriete svojho psíka na letnú dovolenku? Je dobré sa na ňu pripraviť a predísť možným problémom.


Najčastejším problémom v lete je prehriatie psa. Tu sú zhrnuté dobré rady, ako tomu predísť. Viacerí psíčkari tiež riešia dilemu, či psíka na leto ostrihať, v presvedčení, že mu tak pomôžu lepšie sa vyrovnať s teplotami. Tu je dobrý článok k tomu.

Ak sa napriek vašej snahe predsa niečo psíkovi prihodí, je dobré mať cestovné poistenie pre neho. Lepšie sa tak vyrovnáte s nákladmi na veterinára alebo škodu, ktorú psík spôsobí.

Dovolenka so psom v zahraničí Ak cestujete do zahraničia, tak je vhodné uzatvoriť psíkovi cestovné poistenie v Union – kryje liečenie v zahraničí. Toto poistenie možno uzatvoriť tesne pred odchodom. Napríklad za poistenie dvojtýždňovej dovolenky v zahraničí zaplatíte okolo 20€ a budete poistení vy aj váš psík.

Dovolenka so psom na Slovensku Na Slovensku funguje zdravotné poistenie psa, ktoré kryje liečebné náklady, ošetrenie a hospitalizáciu u veterinára. Takého poistenie stojí cca. 25€ ročne a je možné ho získať spolu s poistením bývania. Prípadne dopoistiť do existujúceho poistenia bývania. Ak sa chystáte dovolenkovať na Slovensku, tak najvhodnejšie je poistiť psíka v Generali – poskytujú krytie nielen úrazu ale aj ochorenia psa. Ak vám bude stačiť krytie len pre prípad úrazu, tak potom ako alternatíva prichádza do úvahy aj Allianz. ! Pozor – zdravotné poistenie treba riešiť vopred, pretože je tam 30 dňová čakacia doba, počas ktorej poistenie ešte neplatí. Výhodou je, že nie je žiadne obmedzenie pre vek a veľkosť psa. Tiež netreba vstupnú prehliadku.

Zodpovednosť za škodu Táto téma je stále dosť podceňovaná a psíčkari si neuvedomujú, do akých problémov sa môžu dostať, ak ich psík niečo vyparatí. Ideálne je mať poistenie zodpovednosti, ktoré by vyriešilo väčšinu typických nehôd. Najčastejšie sa jedná o dopravnú nehodu, ktorú pes spôsobí svojim pohybom na ceste. Toto sa bohužiaľ deje často a končí to na súde. Poznám viac prípadov, kedy majiteľ psa musel zaplatiť tisíce eúr za dopravnú nehodu. Poistenie zodpovednosti stojí cca 10€ ročne, takže rozhodne sa to oplatí a máte o starosť menej.

Ako a kde poistenie získať? Pred výberom poistenia odporúčam poradiť sa s niekým, kto má s tým skúsenosti. Je tam totiž viacero podmienok a obmedzení. Tak aby ste sa vyhli nedorozumeniu a sklamaniu v prípade poistnej udalosti. Samozrejme, najrýchlejšia cesta je online na webe poisťovní. Vtedy si však pozorne preštudujte poistné podmienky. V prípade otázok rada pomôžem. Dá sa to zvládnuť pohodlne cez email alebo telefón.

Prajem príjemné cestovanie so psíkom. Hlavne bezpečne!

bottom of page