top of page
Vyhledat

Najlepšie poistenie psíka? Koľko stojí?

Rýchla odpoveď = poistenie psa môžete mať už od 24 € ročne. Ale pre lepšie pochopenie čítajte ďalej. 



Zodpovedný chovateľ psíka rád dopraje svojmu miláčikovi čo najlepšiu starostlivosť. Rovnako to platí pri poistení, každý chceme len to najlepšie. Aké je teda najlepšie poistenie pre psa?

Univerzálna odpoveď na túto otázku neexistuje. V prvom rade záleží na tom, aké riziká potrebujeme pokryť. V druhom rade je dôležité, koľko chceme platiť a ktorú poisťovňu si vyberieme.


Pri poistení psa sú dôležité tri oblasti rizík:

1. pes ako člen domácnosti - pes je krytý v poistení domácnosti pre prípad zranenia alebo úhynu v dôsledku požiaru, krádeže, povodne

2. zodpovednosť za psa - v poistení zodpovednosti sú kryté škody, ktoré pes spôsobí iným - hlavne v prípade dopravnej nehody alebo uhryznutia

3. liečebné náklady na psa - v prípade liečenia alebo hospitalizácie


Skúmali sme pre vás poistné produkty jednotlivých poisťovní na trhu, pričom sme zistili nasledovné:

1. existujú poistenia, ktoré kryjú uvedené tri riziká

2. najlepšie sú dostupné poistenia, ktoré pokrývajú riziko 1 a 2 - t.j. pes ako člen domácnosti a zodpovednosť

3. najkomplikovanejšie je vybrať vhodné krytie liečebných nákladov, pretože väčšina poisťovní ponúka krytie liečenia len v dôsledku úrazu. Nájsť krytie aj pre ochorenia je ťažké, ale naštastie existuje.


Koľko také poistenie stoji?

Všetko návisí od sumy, na ktorú si jednotlivé poistenia nastavíme, tvz. poistná suma alebo limit poistného plnenia. Pre jednotlivé riziká sú rozne. V tabuľke na konci tohto blogu uvádzame orientačné sumy ročného poistného za jednotlivé poistenia. Ročné poistné za psa môže byť napríklad 24 eur pri limite krytia 300 eur. Konkrétna výška poistného závisí od zloženia poistenia, pričom zľavy a podmienky sa navzájom ovplyvňujú.


Čo je dôležité vedieť?

Poistenie nie je jednoduchá záležitosť, jeho správne nastavenie a vysvetlenie je záležitosťou pre špecialistu. Doporučujeme preto vyhľadať spoľahlivého odborníka, ktorý bude mať čas sa venovať vám a vášmu psíkovi.

Napríklad, poistenie psíka začína platiť ať po uplynutí 30 dní od jeho dojednania. Poistenie sa vzťahuje na ošetrenie len na území Slovenska. Nevzťahuje sa na dedičné a chronické ochorenia. A mnoho iných dôležitých detailov, o ktorých treba vedieť vopred, aby sme predišli nedorozumeniu.


Chcem poistenie. Ako ďalej?

Ak chcete konkrétnu ponuku, kontaktujte svoju poisťovňu.

My v naOplátku pracujeme na tom, aby sme vám čoskoro mohli tiež ponúknuť poistenie. Momentálne tak urobiť nemôžeme, chýbajú nám potrebné povolenia. Preto zatiaľ informujeme a píšeme blogy. 

Ak máte záujem o viac informácií, napíšte nám správu alebo zistite viac.


Tabuľka - orientačné príklady poistenia - limity plnení a ročné poistné



Comments


bottom of page