top of page
Vyhledat

Ako nastaviť poistenie psíka? Komplexný alebo minimálny variant?

Rozhodli ste sa poistiť psíka, lebo chcete mať o starosť menej v prípade jeho ochorenia? Alebo keď niečo vyparatí a vy budete niesť následky? Poradíme vám, aké sú možnosti a ako najlepšie postupovať.



Preskúmali sme celú ponuku poisťovní na Slovensku. Pokúsime sa v tomto blogu zhrnúť najdôležitejšie informácie.

Dobrá správa je, že je dostupné zdravotné poistenie psíka, ktoré hradí veterinárnu starostlivosť a liečenie v dôsledku choroby a úrazu. Ročné poistné za psíka začína na 24€ pri 300€ limite plnenia. Obmedzenie veku psíka tam nie je. Dôležité je vedieť, že poistenie sa nevzťahuje na ochorenia, ktoré vznikli pred poistením - to môže byť prípad starších psíkov.

Zásadná informácia znie - psík sa poisťuje ako súčasť poistenia bývania. Nie je možné poistiť samostatne iba psíka. Nemusíte sa však obávať, poistenie bývania nie je vôbec komplikované, dá sa to vyriešiť jednoducho po telefóne alebo emailom. Nakoniec tak môžete vďaka psíkovi získať lepšie poistenie bývania :-)

Komplexné poistenie bývania a psíka

Tu uvádzame dva príklady, ako by mohlo vyzerať typické komplexné poistenie bývania vrátane poistenia psíka. V takomto prípade má majiteľ kvalitne poistený dom, zodpovednosť nielen za psíka, zdravotné poistenie psíka a zariadenie domácnosti. Ceny sú reálne, avšak v konkrétnych prípadoch sa môžu líšiť v závislosti od miesta poistenia a podobne. Ďalšie zľavy sú možné v závislosti od konkrétnej ponuky poisťovne.


Príklady komplexného poistenia:


Poistenie psíka - minimálny variant

V prípade, že z rôznych dôvodov nechcete riešiť poistenie bývania, existuje alternatívny spôsob minimálneho variantu poistenia psíka. Pozostáva z kombinácie poistenia psíka a poistenia zodpovednosti a zariadenia domácnosti. Táto "trojkombinácia" je naozaj potrebná pre každého majiteľa psíka.

V tomto prípade zaplatíte orientačne od 65€ ročne (limit 300€ na zdravotné poistenie) do 117€ ročne (900€ variant). Ceny sú reálne, avšak konkrétna cena sa môže líšiť v závislosti od ponuky poisťovne a prípadných ďalších zliav.


Príklady minimálneho balíčka poistenia psíka


Ktorý variant je pre mňa lepší?

To závisí od vašej situácie - hlavne čo sa týka vlastníctva nehnuteľnosti a aktuálneho poistenia. Naše doporučenie je vybrať si komplexné poistenie, lebo je lacnejšie vzhľadom na kombináciu zliav, ale hlavne chráni kompletne celé vaše bývania, vrátane psíka - ktorý je členom vašej domácnosti.



bottom of page